Sprachreise nach Oslo im Sommer 2017 – Erfahrungsbericht på norsk

Hier kommt ein Erfahrungsbericht über Oslo von Vera – dieses Mal auf Norwegisch. Auch Vera hat hat schon mehrere Male teilgenommen. Kjempeflott! Hjertelig takk!

Opplevelsene mine fra siste språkkurs I Oslo

I år begynte språkkurset allerede på søndag. Vi møttes klokka 13:00 foran NRK bygningen og hadde en veldig interessant omvisning på NRK. En ung jente viste oss hele NRK og området rundt på 90 minutter og fortalte oss mange ting om de første radio og TV sendingene. Etterpå gikk vi til Majorstuen og tok trikk nummer 5 til Sognsvann. Sognsvann er en innsjø i den nordlige delen av Oslomarka.

Turområdet er veldig populært. Vi bestemte oss, etter en liten pause ved vannet, for å ta en tur rundt Sognsvann. Turen rundt Sognsvann tok circa 90 minutter.

På mandag møttes vi på Scandic Hotell i Arbeidergata klokka 12 og begynte kurset på hotellet med å lese aviser og aktuelle nyheter. Etter en time gikk vi til St. Hanshaugen.

St. Hanshaugen er en bydel i Oslo. Her ligger det også en park som er oppkalt etter bydelen. Herfra har man en fin utsikt over byen. Stensparken, den andre parken som vi spaserte i, har også vannspeil og café og en informasjonstavle om „nattmannen“. Tja, hva er en „nattmann“?

Etterpå viste Yvonne oss det huset der Regine Normann bodde. Hun var en norsk romanforfatter og bodde i Oslo fra 1910-1939.

Etter kurset var fire av oss (Yvonne, Lore, Franziska og jeg) med på utendørs trening i Frognerparken, arrangert av Friskis og Svettis. Det var kult!

På tirsdag ville vi på båttur og gå tur på øyene i Oslofjorden. Fra Nasjonalteater er det bare en liten spasertur til Akerbrygge/Rådhuskaia der båtene går til øyene. Vi gikk av på Langøyene der vi gikk en tur før vi satt i sola og løste grammatikkoppgaver. Etterpå tok vi båten til øya Gressholmen, der vi spaserte forbi Gressholmen Kro som ble pusset opp  og gjenåpnet i 2017. Vi gleder oss til å komme tilbake en annen gang.

På onsdag tok vi en tur til Botanisk Hage og hadde en fin omvisning. Yvonne kjenner stedet veldig godt. Hun fortalte oss mye om det hun hadde lært om humler på humlevandringene i Botanisk hage. Vi lærte morsomme ting om truede og uønskede planter og planter som vokser på Osloryggen.

På den siste dagen av språkkurset gikk vi på Havnepromenaden langs Oslofjorden og leste informasjonstavlene langs veien. Hele promenaden er 9 kilometer lang. På taket av Operahuset spiste vi nistepakkene våre fordi en ikke kan lære „med tom mage“, altså på fastende hjerte. ? Uten mat og drikke duger helten ikke.

Etterpå løste vi noen grammatikkoppgaver og leste morsomme avistekster på toppen av operabygningen. Deretter gikk vi til det nye sjøbadet Sørenga, satt ute og gikk gjennom de siste grammatikkoppgavene.

Dessverre sluttet kurset der etter 5 fantastiske dager. For meg var det en fantastisk uke med flotte inntrykk og masse friluftsaktiviteter. Jeg elsker virkelig den norske friluftslivsstilen. Mennesker som liker å være aktive og utendørs hele dagen føler seg som plommen i egget på Yvonnes språkkurs.

*

Norwegisch-Sprachreise Oslo – Termin 2023

22. – 26. Mai 2023

Schreibe einen Kommentar

Pflichtfelder sind mit * markiert.


*